Scopul proiectului este participarea activă și directă a tinerilor la activități proiectate de ei înșiși, în care ei joacă rolurile principale, pentru a dezvolta inițiativa, spiritul antreprenorial și creativitatea.
Proiectul este realizat şi implementat în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor şi îşi propune organizarea unei şcoli informale de presă, la care vor participa 21 tineri. Aceştia vor urma un training nonformal de 32 de ore în cadrul căruia vor fi iniţiaţi în jurnalism şi în practici specifice relaţiilor publice. După încheierea training-ului, tinerii vor participa la elaborarea unui ziar de ştiri pozitive, în versiune tipărită dar şi online, având ocazia să culeagă, să redacteze şi să editeze ştiri, să realizeze fotografii de presă şi să tehnoredacteze materialele. În cadrul proiectului vor fi editate şi distribuite şase ediţii ale ziarului cu ştiri pozitive, cu, despre şi pentru tineri, conceput de membrii grupului ţintă, cu ajutorul echipei de proiect.
Activităţile vor culmina cu organizarea unui spectacol în cadrul căruia tinerii care absolvă cursurile informale de presă vor primi certificate Youthpass care vor atesta competenţele dobândite în cadrul proiectului.
Proiectul „MediaTIN – Iniţierea tinerilor în presă” are o durată planificată de zece luni, iar bugetul asigurat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune, este de 5.550 de euro, căruia i se adaugă contribuţia Asociaţiei B-Right Media, în valoare totală de 516 euro.