Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Actorie de liceu răsplătită cu premii


Ce a fost Ideo Ideis? Un festival de teatru pentru liceeni. Unde? La Alexandria. Când? 2-11 august

Anul acesta au participat la Ideo Ideis şi doua trupe de teatru din Botoşani : „Drama Club” de la Colegiul Naţional „A.T. Laurian” şi „Atelierul de Teatru” de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. Acest festival, aşa cum mulţi spun, este cel mai mare festival de teatru pentru liceeni din ţara, organizat de asociaţia T.E.T.A, în frunte cu Andreea Borţun si Alexandru Ion, preşedinţii acestui festival. Pe lângă competiţia propriu-zisă , tinerii participanţi se pot bucura de ateliere de teatru susţinute de traineri profesionişti, evenimente şi invitaţi speciali, master-class-uri, dar şi așa-numita „Seara povestitorilor”. Competiţia a fost strânsă, festivalul având ca participante unele din cele mai bune trupe de teatru de liceeni din ţară. Câştigători ai marelui trofeu au fost tocmai colegii noştri din „Atelierul de Teatru.” (Lorena BALAN)



George Danalache- Atelierul de Teatru (CNME)
« Pentru mine Ideo Ideis înseamnă mai mult decât un festival, este o stare de spirit,un sentiment. Sunt fericit ca am reușit să ajung şi anul acesta la Alexandria, unde am avut ocazia să învăţ lucruri formidabile, să cunosc oameni frumoşi, să-mi fac prieteni, să vad mari «zeităţi », actori la doar câţiva metri de mine şi să pot răspunde cu mândrie la întrebarea « unde ai fost vara asta ? », că am mers la cel mai mare festival de teatru pentru liceeni, la Ideo Ideis »

Ioana Ivancon - Drama Club (CNATL)
«Pentru Drama Club, acesta a fost primul an în care a fost acceptată la Ideo Ideis. După cele 10 zile petrecute acolo, pot spune că am învăţat că cel mai important este să te implici şi să îţi placă ceea ce faci şi că nu concursul este cel care primează într-un astfel de festival. Sperăm să simţim şi în anii următori febra asta dureros de plăcută, care se numeşte : Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis »

Leave a Reply