Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Botoşaniul cântă pe Youtube


Botoşănenii sunt din ce în ce mai interesați să se promoveze online. Dacă unii sunt abia la început în domeniu, alții, majoritatea muzicieni sau iubitori de muzică, au înțeles deja potențialul pe care îl ofera internetul.
O simplă căutare pe Youtube a videoclipurilor cu botoșăneni ne-o aduce în prim plan pe Narcisa Moise. Videoclipul denumit Narcis Moise din Botosani Jazz de Romania ocupă primul loc al accesărilor botoşănene pe Youtube, cu un total de 662,969 vizualizări. Cântăreața de muzică de petrecere, care interpretează în still Jazz cunoscuta melodie „My All” lansată de Mariah Carey, a cucerit inima botoşănenilor. De altfel, celelalte videoclipuri ale cântăreței o prezintă ca „Mariah Carey sau Alicia Keys de România”. Locul al doilea vine cu o schimbare de registru. Muzica lui George Enescu este încă vie în mintea şi sufletul locuitorilor din Botoşani acest lucru fiind dovedit de numărul mare de vizualizări ale Rapsodiei Române (442,675). Cosmin Agache, puştiul din Botoşani care s-a remarcat prin beatbox la „Românii au talent”, are în jur de 75.000 de vizionări, un număr asemănător cu cel totalizat de colegul său de concurs, Ştefan Florescu. Şi botoşănenii care s-au remarcat dincolo de graniţele ţării stau bine la accesări pe Youtube. Bogdan Ota, cel care a uimit o lume întreagă la „Norvegienii au talent”, are în jur de 60.000 de accesări la videoclipul din concurs. Dar de departe cel mai vizionat clip al unui botoşănean este „Playing with Fire”, realizat de Ovi Cernăuţeanu în duet cu Paula Selling, piesa cu care cei doi au reuşit să obţină locul al treilea la Eurovision. Acest videoclip totalizează peste 2 milioane de accesări,
În afară de muzicieni, în topul accesărilor mai apar politicieni, prezentări ale orașului, evenimente culturale și sportive din Botoşani. (Emanuela MURARU)

One Response so far.

  1. chiar nu cred ca asculta cineva narcisa moise

Leave a Reply