Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Botoşaniul Voluntar



Anul European al voluntariatului reprezintă o campanie ce aduce un omagiu celor 100 de milioane de cetăţeni ai Uniunii Europene implicaţi în activităţi de voluntariat. Acestora li se adaugă şi cei care doresc să li se alăture, cei care îi spijină, precum şi cei care beneficiază de implicarea, bucuria şi entuziasmul acestora. Din acest număr impresionant , aproximativ 4 milioane sunt români, potrivit Barometrului European din mai 2011.

Anul European al Voluntariatului vine în completarea activităţilor iniţiate de ONU pentru a marca cel de-al 10-lea An internaţional al Voluntarilor.
La Botoşani există posibilitatea de a desfăşura activităţi de voluntariat în centre sociale, dar și în domenii precum protecția mediului și a animalelor sau cultură, sport și media.
Filiala locală a Fundaţiei Estuar este unul din locurile pe care le pot alege voluntarii ce doresc să activeze în domeniul social. Fundaţia derulează diferite proiecte pentru susţinerea şi ajutorarea, în principal a adulţilor ce suferă de probleme mintale: “Misiunea Fundaţiei Estuar este de a oferi opţiuni sociale şi alternative adulţilor cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea lor în comunitatea românească”, a declarat, Adina Pascal, directorul executiv al fundaţiei .
Unul din proiectele derulate de această fundaţie își propune să acorde servicii integrate de dezvoltare profesională pentru adulţii cu probleme de sănătate mintală. (Andrada-Cătălina BĂLĂUCĂ)



Acțiuni AEV 2011 la Botoșani
· B-Right Media împreună cu Centrul Europe Direct Botoşani au lansat AEV 2011 organizând prima ediţie a Serii Voluntarilor Botoşăneni în luna ianuarie
· mai 2011 - Săptămâna Națională a Voluntariatului – Asociațiile B-Right Media, Vis de Artist și Medo au desfășurat activități incluse în calendarul oficial coordonat de Centrul Pro Vobis Cluj
· aprilie-decembrie 2011- Proiectul „Voluntari de Botoșani – Implicare pentru Dezvoltarea Comunității” –finanțat de Primăria și Consiliul Local Botoșani. Activități majore: Conferința ONG Botoșani, Târgul ONG Botoșani, Seara Voluntarilor Botoșăneni, campanii de promovare a voluntariatului

Leave a Reply