Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Drama Club renaște din cenușă


Drama Club este trupa de teatru a Colegiului National „A.T.Laurian‘’ născută la confluența ambiției și a pasiunii pentru teatru. Drama Club nu este doar trupa de teatru a celui mai vechi colegiu botoșănean , ci cu timpul a devenit o stare de spirit , o familie. Drama a împlinit în 2011 vârsta de 11 ani. În aceşti ani, generaţii întregi de tineri au simţit mirosul special al scenei.
Povestea a început atunci când Mihaela Mirea împreună cu alţi doi foşti laurieni - Alin Chiriac şi Cristian Mihai - au pus bazele unui atelier de teatru în care pasiunea, ideile, chiar întreaga-ţi personalitate prindea aripi. Începutul a fost modest însă cu timpul, experiența acumulată și gândul reușitei a dus la primul spectacol de succes, Visul unei nopţi de vară, care a cunoscut magia scenei de 9 ori, aducând în palmaresul trupei multe premii şi distincţii importante.
În 2005, Drama cunoaște gustul amar al eșecului cu o piesă finalizată în grabă , dar care le-a dezvoltat membrilor simțul artistic. În 2007 este pus în scenă a spectacolul „Trandafirii Roşii” de Zaharia Bârsan, acesta câștigând la rândul său numeroase premii dar și satisfacția unei munci în echipă ce dădea roade.
Schimbările de regizor continuă până în momentul în care postul este ocupat de către un tânăr actor, Ovidiu Ivan, debutant la teatrul din Botoşani. Ajutat de Ella (Mirela Nistor), fost lider Drama, acesta a pus pe picioare o trupă cu totul specială , iar astăzi cei 35 de membri rămași continuă tradiția. (Florin GAVRIL)

Leave a Reply