Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Elevi antrenați pentru situații de urgență


În această vară, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga”, în parteneriat cu autorităţile locale şi Crucea Roşie – filiala Botoşani, au organizat, începând cu luna august, în fiecare zi de vineri, cursuri de pregătire în cazuri de urgenţă.
Cursurile au fost urmate de o zi de evaluare, din cei 50 de participanţi, elevi ai şcolilor din judeţ, fiind selectaţi 10 care au participat la o tabără gratuită. Opt dintre câştigători sunt elevi ai Şcolii nr. 17.
Prin intermediul proiectului, elevii au beneficiat de informare cu privire la modul în care trebuie să reacţioneze în caz de cutremur, inundaţii sau alte evenimente cu risc major. De asemenea, au fost învăţaţi cum să acorde primul ajutor, totul într-o manieră interactivă şi atractivă.
“Totul a fost în interesul copiilor,având în vedere că vor şti cum să se descurce pe viitor. Pentru noi este ceva obişnuit deoarece şcoala noastră are tradiţie în astfel de evenimente”,ne-a declarat unul din dascălii implicaţi în proiect, profesorul Cristian Frumuz, de la Liceul cu Program Sportiv Botoşani. (Alex ȘOTROPA, Daniela LUPU)

Leave a Reply