Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Fonduri de la Soros pentru copii cu CES


În perioada aprilie-octombrie 2011, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Botoşani desfăşoară proiectul "Doar Împreună vom reuşi!", venind în sprijinul elevilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES).
“Doar Împreună Vom Reuşi!” este un proiect realizat în cadrul proiectului Parteneriat pentru educaţie - Granturi pentru şcoli în dificultate, implementat de Fundaţia Centrul Educaţia 2000+, cu finanțare de la Fundaţia Soros România, prin programul Fondul de Urgenţă.
Acţiunile proiectului au început din luna aprilie a acestui an, urmând să fie finalizate în luna octombrie, toate având ca scop principal îmbunătăţirea accesului elevilor cu cerinţe educaţionale speciale la un învăţământ incluziv de calitate prin integrarea acestora în comunitatea şcolară şi socială. Activităţile variază de la excursii în natură, ateliere cu desene, expoziţii, “Calendarul Naturii”, “A venit vacanţa mare”, “Sunt sănătos” pentru copii, până la seminare de consiliere şi educaţie incluzivă pentru cadrele didactice şi părinţi.
Finanţarea aprobată pentru proiect este de aproximativ 15.000 RON. “Banii ne-au ajutat foarte mult deoarece am avut nevoie de multe materiale didactice, consumabile pentru elevi şi ne-a venit totul mult mai uşor”, a declarat Adina Cical, director adjunct CSEI Botoşani.
Proiectul implică 40 de elevi, atât de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă cât şi elevi de la şcolile partenere, Şcoala nr. 1 şi Şcoala nr. 16 din Botoşani. (Mădălina IACOB)

Leave a Reply