Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Tineret în Acţiune – provocarea la implicare


"Tineret în Acţiune” (2007-2013) este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri. Programul, cu finanţare de la Comisia Europeana, vizează promovarea cetăţeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contributia la îmbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret.

În România, programul este gestionat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).
Tinerii şi organizaţiile sau instituţiile de tineret pot depune proiecte în cadrul următoarelor acţiuni descentralizate: Schimburi de tineri, Iniţiative ale tinerilor, Proiecte de democraţie participativă, Serviciul European de Voluntariat, Cooperarea cu ţările partenere, Proiectele de formare şi reţele, Întâlniri ale tinerilor şi responsabililor de politici de tineret”. Detaliile despre ce fel de proiecte pot primi finanţare sunt disponibile la adresa www.tinact.ro.

mediaTIN- un proiect TiA
Ziarul „MediaTIN” reprezintă unul din produsele rezultate în cadrul proiectului „MediaTIN – Iniţierea tinerilor în presă”, dezvoltat de Asociaţia B-Right Media în parteneriat cu Consiliul Judeţean al Elevilor Botoşani, în cadrul programului Tineret in Acţiune, Acţiunea 1.2. „Iniţiative ale tinerilor”. Scopul proiectului este participarea activă şi directă a tinerilor la activităţi proiectate de ei înşişi, în care ei joacă roluri principale, pentru a dezvolta inițiativa, spiritul antreprenorial si creativitatea. (Măriuca-Ştefania HALICI)

Leave a Reply