Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

ATOR – o alternativă pentru tinerii ortodocşi


Duminică, 9 octombrie, Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) a organizat, în sala mare a Protopopiatului Botoşani, conferinţa cu tema “Sensul creştin al libertăţii”. Conferinţa a fost ţinută de Protosinghelul Iustin Petre, stareţ al Mănăstirii Sfântul Ioan Casian din Dobrogea. 
Tinerii participanţi au avut ocazia să pună întrebări pe această temă, iar părintele le-a povestit numeroase întâmplări şi istorioare.
“Pot să afirm cu tărie că părintele a reuşit,  prin povestioarele spuse, să cuprindă o gamă variată de situaţii cu care mă confrunt aproape zilnic. Ca de exemplu se crede că biserica îngrădeşte libertatea unui tânăr, fără a ne da seama că de fapt  orice lucru dus la extrem, orice viciu, fie ele ţigări, fie grija exagerată de sine, băuturile alcoolice, ne supun, ne fac nesiguri şi încet, încet ne fură pur şi simplu, ne fac să nu mai fim noi înşine", declară Bianca Doroftei, vicepreşedinte al ATOR.
Filiala ATOR Botoşani s-a înfiinţat în luna iunie 2010, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Mitropolit Teofan, şi are ca scop promovarea spiritualităţii creştine în rândul tinerilor, precum şi încurajarea comuniunii şi comunicării între tineri, mai pe scurt, crearea unei "familii" care să ofere o alternativă pentru tinerii din ziua de azi, un "anturaj" nou în care relaţiile dintre membri se bazează pe sinceritate, prietenie, ascultare reciprocă, încredere, consfătuire şi armonie.
Asociaţia organizează conferinţe şi dezbateri pe diferite teme, iar membrii săi se întâlnesc în fiecare duminică pentru a acorda atenţie pentru câteva ore unor copii din diferite instituţii. De asemenea, asociaţia se ocupă de identificarea  vârstnicilor singuri, cu probleme de mobilitate, şi de descoperirea unei modalităţi de a-i ajuta. Un alt departament este cel de creare şi recreere, unde tinerii pun în scenă diferite piese de teatru sau învaţă să cânte, colinde în perioada Crăciunului sau alte cântări pe perioada anului.
Asociaţia are ca patroni spirituali pe Sfântul Gheorghe şi pe Sfânta Cuvioasa Parascheva. (Larisa PĂDURARIU)

Leave a Reply