Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Boutique caritabil la Fundaţia Estuar


“Împreună putem trata trei dintre cele mai importante probleme de sănătate mintală: mentalitatea, teama, indiferenţa”. Acesta este motto-ul sub care a fost organizat boutique-ul caritabil de către Fundaţia Estuar - Filiala Botoşani, cu ocazia zilei de 10 octombrie, Ziua Internaţională a Sănătăţii Mintale.
Botoşănenii au fost invitaţi să doneze un lucru/obiect pe care nu-l mai utilizează şi, în acelaşi timp, să cumpere un cadou pentru cineva drag, astfel încât gestul să aibă o triplă utilitate: ecologică - prin practica de reutilizare a produselor, socială - prin donaţia făcută şi economică - prin cumpărăturile solidare.
Primii care au dat curs invitaţiei au fost deţinuţii încarceraţi la Penitenciarul Botoşani care au donat fundaţiei tablouri lucrate de ei în închisoare. „Oamenii au fost receptivi la mesajul nostru şi au răspuns invitaţiei. Au donat cutii pentru cadouri, bijuterii, icoane, tablouri dar şi orice alte bunuri care au considerat că sunt potrivite pentru a fi oferite de Crăciun", a declarat Adina Pascal, director Fundaţia Estuar Botoşani.
În următoarea perioadă, beneficiarii fundaţiei vor aranja obiectele, le vor recondiţiona, dacă este nevoie, şi le vor ambala frumos după care le vor vinde de Crăciun la preţuri modice. Banii obţinuţi astfel vor fi cheltuiţi pentru activităţile persoanelor cu probleme mintale care frecventează acest centru.
Fundaţia Estuar a fost fondată în septembrie 1993, misiunea acesteia fiind oferirea de opţiuni sociale şi alternative adulţilor cu probleme de sănătate mintală, pentru reintegrarea acestora în comunitate. (Oana BĂLAN)

Leave a Reply