Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Dialog cultural Europa - Asia


O muzică de calitate, un public numeros şi un dirijor de excepţie au fost ingredientele pentru  două seri de vis la care melomanii botoşăneni au luat parte la Teatrul „M.Eminescu” şi la Casa de Cultură a Sindicatelor. 
Evenimentul a avut în prim plan un grup de artişti din Coreea de Sud: dirijorul Minseok Kang, artista Kang Jiin şi soprana Yoon Heaseon.
Soprana Yoon Heaseon  i-a captat pe botoşăneni cu vocea ei inconfundabilă, dar şi prin interpretarea muzicii tradiţionale coreene Pansori (Park Ta  Ryueong si Suk Deameori).
Artista Kang Jiin a interpretat o piesă instrumentală tradiţională (Lee Kyoung-Sup-Chusang) folosind un instrument spectaculos numit „haegeum”. Este vorba despre un instrument tradiţional coreean care se aseamănă cu o vioară, dar care scoate un sunet apropiat timbrului vocal feminin din arta asiatică.
Concertul s-a finalizat cu „African Symphony” de Van McCoy, moment la care solistei Yoon Heaseon i-a fost predată simbolic bagheta, în ropot de aplauze la scenă deschisă. Minute în şir de apreciere pentru artiştii coreeni care ne-au învăţat că viaţa înseamnă iubire, fericire, entuziasm şi nu în ultimul rând muzică. (Daniela LUPU)

Leave a Reply