Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

O nouă şansă de afirmare pentru tineri


În cadrul „Târgului ONG”, Asociaţia „B-Right Media” a lansat primul Centrul de Voluntariat din Botoşani. Denumit „Be Right”, acesta a recrutat deja în rândurile sale peste 100 de tineri, majoritatea elevi de liceu care doresc să activeze ca voluntari.
Elevi de şcoală, liceeni şi adulţi au declarat în formularul de înscriere că sunt dispuşi să aloce minim două ore pe săptămână pentru activităţi de voluntariat, manifestându-şi  interesul faţă de zona socială şi culturală. Înscrierile au continuat pe tot parcursul lunii octombrie.
Centrul „Be Right” a fost înfiinţat în cadrul unui proiect finanţat de Comisia Europeană, prin Programul Tineret în Acţiune. Reuşind să reînvie o iniţiativă mai veche a Asociaţiei Activ, B-Right Media a construit primul organism local care se va ocupa de recrutarea, formarea şi plasarea voluntarilor. În acest sens, în cadrul centrului vor exista mai multe departamente cu diverse roluri, IT, Proiecte, Comunicare, care vor dezvolta iniţiativele tinerilor, oferindu-le oportunităţi de afirmare.
Într-o primă fază, 20 de voluntari vor fi instruiţi pe două domenii, social şi cultură-media, căpătând noţiunile de bază cu privire la aspectele muncii de voluntar. De asemenea, cunoştinţele, competenţele şi aptitudinile căpătate vor fi certificate Youthpass.
Centrul de Voluntariat va construi legătura dintre organizaţiile care au nevoie de voluntari şi tinerii dornici să se implice în astfel de iniţiative. Centralizând ofertele existente pe plan local şi ghidând elevii spre acestea, gradul de implicare va creşte considerabil.
Centrul Be Right îşi propune stabilirea unor principii şi politici ce se vor regăsi în Ghidul Voluntarului Botoşănean  si care vor fi aplicate de către organizaţiile locale partenere. De asemenea, în cadrul proiectului se va realiza o platformă online prin care se va oferi asistenţă şi la nivel electronic, atât prin promovarea evenimentelor, cât şi prin oferirea de consultanţă.  (Alex ŞOTROPA)

Leave a Reply