Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Săptămână vieneză pentru tineri


Un grup de elevi botoşăneni a avut oportunitatea de a vizita cele mai însemnate obiective turistice ale capitalei austriece în luna septembrie, prin programul „Tineretul Europei face cunoştinţă cu Viena”. Programul, ce este destinat tuturor tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 26 de ani, prezintă o singură condiţie: ca toţi participanţii să cunoască limba germană îndeajuns de bine încât să o înţeleagă şi, la rândul lor, să se poată face înţeleşi. Tinerii au fost însoţiţi pe toată perioada şederii lor de către profesoara Claudia Hamburda, ce a facut posibilă această călătorie.
Săptămâna a început cu un tur al Parlamentului vechi de 100 de ani, construit în stil grecesc în amintirea „leagănului democraţiei” şi a continuat cu o vizită a Palatului Hofburg, reşedinţa de iarnă a împăraţilor şi impărăteselor habsburgice, ce adăposteşte Apartamentele Imperiale ale lui Franz Joseph şi Elizabetha şi Muzeul Sissi, ilustrând agitata viaţă a legendarei împărătese. La Palatului Hofburg, vizitatorii au avut parte şi de o experienţă incredibilă prin reprezentaţiile cailor Lipiţani ai Şcolii Spaniole de Echitaţie. De pe lista obiectivelor turistice nu puteau lipsi Palatul Schönbrunn şi faimoasele sale grădini, ce ilustrează gusturile, interesele şi aspiraţiile dinastiei Habsburgice, şi simbolul Vienei, Catedrala Sfântul Ştefan. Tinerii s-au aventurat în renumitul parc de distracţii Prater, s-au plimbat prin cea mai veche grădină ZOO din lume (foto), ce adăposteşte peste 500 de specii de animale, şi au vizionat opereta „Die Flendermaus” („Liliacul”) pusă în scenă de actorii Operei Populare din Viena.
„Am fost plăcut surprinşi de amabilitatea gazdelor noastre, de dorinţa lor de a ne da cât mai multe informaţii şi de a ne satisface toate curiozităţile” a declarat Claudia Hamburda, însoţitoarea grupului. De asemenea, tinerii s-au arătat extrem de încântaţi de Viena şi şi-au exprimat entuziaşti dorinţa de a se întoarce cât mai curând.  (Raluca BOBUŢANU)

Leave a Reply