Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Târgul ONG Botoşani a devenit tradiţie locală


Zona festivă  a Parcului „Mihai Eminescu” şi-a recăpătat pulsul, unul modern de data aceasta, în ziua de 25 septembrie cu ocazia Târgului ONG-urilor. Evenimentul, organizat de Asociaţia B-Right Media, în parteneriat cu Fundaţia Estuar – Filiala Botoşani şi Asociaţia Culturală Vis de Artist, a adunat sute de botoşăneni interesaţi de activitatea ONG-urilor.
Dacă la prima ediţie Casa Sindicatelor a găzduit standurile a doar 13 ONG-uri din Botoşani, ediţia a doua a reunit 30 de asociaţii şi fundaţii. Anul aceasta evenimentul a fost inclus în cadrul proiectului  "Voluntari de Botoşani – Implicare pentru Dezvoltarea Comunităţii", finanţat de Primăria şi Consiliul Local Botoşani. De asemenea, prezenţa autorităţilor s-a făcut simţită prin viceprimarul Cătălin Alexa,care şi-a manifestat simpatia şi suportul faţă de iniţiativa societăţii civile din Botoşani. Un alt succes a fost înregistrat prin lansarea „Catalogului ONG 2011”,o iniţiativă prin care s-au centralizat datele de contact ale ONG-urile din judeţ şi le-au fost promovate proiectele.

În cadrul aceleiaşi manifestări a fost organizat şi un spectacol la care au participat interpreţi locali de la Asociaţiile Culturale Vis de Artist şi Cheia Sol şi reprezentanţi ai ONG-urilor. Evenimentul a inclus şi  o demonstraţie de arte marţiale susţinută de membrii „Dao”, o tombolă şi un workshop de dans coordonat de Robertino, fostul coregraf al trupelor 3Rei Sud Est şi Animal X. La standuri s-au prezentat principalele activităţi desfăşurate de fiecare organizaţie şi oferta de voluntariat.
Principalul scop al Târgului a fost reprezentat de promovarea ONG-urilor, în special în rândul tinerilor, a posibililor voluntari. „E foarte interesant ce se întâmplă aici şi probabil pe viitor voi lua legătura cu una din asociaţii.”, ne-a declarat Răzvan Haidarli,elev la Colegiul Naţional „A.T. Laurian”.

Sute de astfel de persoane au putut lua contact cu o formă tot mai răspândită de implicare socială. Cu alte cuvinte, expunerea şi poziţionarea într-un loc deschis publicului larg a reprezentat o formă neconvenţională de cunoaştere şi o ocazie deosebită de a lansa noi provocări pentru tinerii botoşăneni din partea unor organizaţii precum: Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor – Centrul Europe Direct, Agents of Change Podriga, Asociaţia Culturală Cheia Sol, Asociaţia Culturală Nicolae Iorga, Asociaţia Cultural-Artistică Arlechin, Asociaţia Judeţeană a Orgnizatorilor de Evenimente, Asociaţia pentru Copii şi Tineret cu Cerinţe Educative Speciale “Împreună vom reuşi”, Asociaţia pentru Protecţia Animalelor ADOR, Asociaţia IHTIS, Asociaţia pentru Copii Il Girotondo, Asociaţia Şcoala şi Familia, Crucea Roşie, Fundaţia Hand of Help, Fundaţia Ştefan Luchian, Organizaţia Tineretului Liber, Clubul DAO, Asociaţia “Ne trebuie speranţă”.
„Consider că Târgul ONG-urilor din acest an un real succes, acest lucru find dovedit prin numărul mare de participanţi care s-au perindat pe la standuri, unii din aceştia chiar înscriindu-se ca voluntari”, a declarat Florin Gavril, unul din voluntarii prezenţi la eveniment. (Alex ŞOTROPA)







Leave a Reply