Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Vinerea e zi de film la Laurian


În  fiecare zi de vineri, începând cu ora 17, în incinta Colegiului Naţional A.T. Laurian, Aula Magna are loc Cinemateca organizată de Lucian Băleanu, profesor de limba şi literatura română.
O întâlnire de acest tip se desfăşoară după următorul program: profesorul le vorbeşte participanţilor despre ceea ce vor viziona, le prezintă date de referinţă cum ar fi: anul lansării filmului, numele regizorului, genul; apoi participanţii vizionează filmul, urmat de o discuţie liberă cu privire la acesta.
Proiectul „Cinemateca ATL” se bucură de interes printre elevii colegiului, participanţii implicându-se cu mare entuziasm în discuţie.
“Majoritatea tinerilor caută filme cât mai interesante şi captivante, dar le este greu să se hotărască pe care să le vizioneze, aşa că preferă să nu se mai uite. În acest mod, noi toţi putem viziona filme de calitate, iar discuţia de după este ca un bonus binemeritat. Sper că oamenii vor continua să vină în număr cât mai mare pentru că merită”, a declarat Alexandra Zorilă, elevă în clasa a X-a G.  
Dacă la prima întâlnire, când s-a vizionat filmul “4 rooms”, elevii au fost destul de ezitanţi, apoi aceştia s-au implicat în discuţie, uitând de emoţii şi fără teamă de ridicol. (Ioana – Malvina SIMION)



Leave a Reply