Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

CNME şi CNATL “se bat” şi în calificative


Toamna aceasta Colegiul Național “Mihai Eminescu” cât și Colegiul Naţional “A. T. Laurian” nu și-au numărat doar bobocii ci și rezultatele obținute în urma evaluării comisiei Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii Învăţământului Preuniversitar (ARACIP).
ARACIP are în atribuție evaluarea unităților de învățământ din perspectiva a 24 de indicatori de performanță din standardele naționale; pentru fiecare dintre cei 24 de indicatori au fost propuse calificative situate între N (Nesatisfăcător), S (Satisfăcător), B (Bine), FB (Foarte Bine) sau E (Excelent). Nivelul minim pentru acreditare este S (Satisfăcător), calificativul acordându-se pentru îndeplinirea descriptorilor din standardul de acreditare corespunzători indicatorului evaluat. Calificativul Bine și Foarte Bine se acordă pentru îndeplinirea unuia sau mai multor descriptori din standardele de calitate, iar calificativul de Excelent se acordă doar în cazul în care școala depășește standardul, definește și aplică proprii descriptori.
Colegiul Național Mihai Eminescu (CNME) a fost primul pe lista inspecției ARACIP, comisia de evaluare fiind impresionată de activitatea Atelierului de Teatru cât și de inițiativa conducerii de a reactiva stația radio a liceului. În urma evaluării din data de 13 octombrie privind calificativul de Foarte Bine, toți cei 24 de indicatori ridicându-se la acest nivel.
Cu aproximativ două săptămâni mai târziu, în data de 3 noiembrie, Colegiul Național A. T. Laurian a primit calificativul Foarte Bine, însumânduși și 3 de Excelent în urma evaluării. A fost remarcată activitatea extrașcolară a elevilor cât și prezența centrelor de evaluare ECDL și Cambridge.
La finalul activităților de evaluare, rezultatele au fost consemnate în registrul unic de control al unității școlare în termenii nivelului de îndeplinire a descriptorilor pentru fiecare dintre cei 24 de indicatori, dar și a formulării unor puncte și a unor arii de îmbunătățire. (Ana Maria FOCŞENEANU)

Leave a Reply