Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Jos Pălăria – o tradiție marca ”Laurian”


Anul acesta, evenimentului  de succes  a ajuns la treia. De această dată, laurienii şi-au scos pălăria plecându-se în faţa valorilor şi a tradiţiilor autohtone. Şi-au deschis sufletul pe scena Aulei Magna, aratându-ne ce au mai bun. Prin talentele cu care au fost înzestraţi, cu ajutorul imaginaţiei şi desigur, îndrumaţi de valorile ce dainuiesc în sufletul lor, au dat viaţă unui spectacol grandios.
A devenit deja o tradiţie acest show în Laurian, datorat profesoarei Ana Gabriela Tanasă.  Şi pentru că una dintre temele evenimentului din acest an a fost păstrarea tradiţiilor autohtone, doamna profesoară le-a dat tema de improvizaţie elevilor de clasa a X-a , exersarea meseriei de ghid educaţional, elevul din Laurian invitându-ne pe fiecare dintre noi să ne aducem aminte care sunt tradiţiile , cântecele şi dansurile populare la care au ţinut atât de mult parinţii si bunicii noştri.
Pe lângă momentele de improvizaţie, spectacolul a avut ca invitat de onoare pe doamna cântecului popular botoşănean, Petronela Rusu. De asemenea nu au lipsit elevii claselor a XII-a , care au făcut parte din organizatorii acestui eveniment , evidenţiindu-se şi ei prin scenete, cântece şi chiar dueluri muzicale.
Spectacolul s-a incheiat cu numeroase buchete de flori multicolore, căzând de la balcoanele Aulei Magna, si fiind imparţite tutoror profesorilor prezenţi , in semn de respect faţă de valorile , talentul şi munca acestora.  (Lorena BALAN)

Leave a Reply