Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Note pentru profesori de la elevi


Mai nou, nu doar profesorii sunt cei care pot acorda calificative elevului, ci şi invers. Prin intermediul unui site, cadrele didactice din Botoşani pot fi la rândul lor notate de către propriii elevi.

Site-ul www.calificative.ro, oferă ocazia elevilor din Botoşani de a le acorda profesorilor note corespunzătoare aptitudinilor şi comportamentului lor. Ceea ce diferă însă este sistemul de notare, calificativele începând de la 1,00 până la 5,00. Conform situaţiei de pe acest site, profesorii din liceele botoşănene sunt din ce în ce mai apreciaţi la categoriile Profesional, Pedagogic şi Popular. Astfel că, la materii ca limba română, matematică sau engleză, aproximativ jumătate dintre aceştia au obţinut nota maximă, respectiv 5,00. În topul clasamentului se află preponderent cadre didactice de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Colegiul Naţional A.T. Laurian, Liceul Pedagogic Nicolae Iorga şi Colegiul Octav Onicescu.
Contrar profesorilor pe care elevii botoşăneni îi apreciază prin comentarii de genul ”Cel mai bun profesor”,” Un pedagog excelent” sau ”Dacă ar zâmbi mai des, i-ar sta mai bine”, există şi cadre didactice care au calificative sub 1,00 alături de comentarii pe măsură ”Cât stres la ora ei” sau ”Groaznic diriginte”. (Mădălina IACOB)

Leave a Reply