Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Săptămâna Educaţiei Globale sărbătorită prin artă


În perioada 14-20 noiembrie 2011 a avut loc a 13-a ediţie a programului „Săptămâna Educaţiei Globale”,  facilitat de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei. Elevii şi profesorii de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” din Botoşani au desfăşurat diverse activităţi pe tema “Atitudine pentru lumea noastră”.
Începând cu ziua de luni, 14 noiembrie, elevii eminescieni au debutat cu o ora vocal instrumentală intitulată “Muzicanţii din Bremen”, unde cu toţii şi-au etalat talentul, creând o adevărată poveste a instrumentelor. Următoarele acţiuni au constat în dezbateri, cerc de lectură, educaţie alimentară, competiţii sportive, iar în final programul s-a încheiat cu o expoziţie culinară organizată de liceenii din clasele a XII-a. Aceştia au preparat bucate cu specific românesc, dar în acelaşi timp au participat şi la o competiţie de clătite şi prăjituri.
„Săptămâna Educaţiei Globale” la Colegiul „Mihai Eminescu” a avut ca obiective principale promovarea valorilor, atitudinilor şi a formelor de comportament care reflectă respectul pentru viaţă, dar şi învăţarea practică şi neconvenţională folosind mijloacele de expresie specifice artelor spectacolului.”Am încercat să îi lăsăm pe reprezentanţii din consiliul elevilor să propună cât mai multe activităţi, iar în acest fel am reuşit să realizăm ceva frumos şi educativ, precum spune şi sloganul nostru  <<Lumea care ne înconjoară este universul nostru, ne regăsim în el, credem şi învâţăm împreună>> , a declarat Cristina Bălăucă, coordonator educativ C.N.M.E. (Mădălina IACOB)

Leave a Reply