Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

Seara Voluntarilor Botoşăneni – ediţia a doua


Joi, 24 noiembrie 2011, Sala de Marmură a Teatrului Mihai Eminescu găzduieşte cea de-a doua ediţie a Serii Voluntarilor Botoşăneni. Este vorba despre ultima activitate a proiectului “Voluntari de Botoşani – Implicare pentru Dezvoltarea Comunităţii”, pe care Asociaţia B-Right Media îl derulează în perioada 5 aprilie – 15 decembrie 2011. Scopul proiectului este promovarea societăţii civile şi a voluntariatului la nivelul comunităţii locale, prin crearea unor oportunităţi concrete de apropiere între ONG-uri şi potenţialii voluntari, în contextul Anului European al Voluntariatului 2011. Proiectul este finanţat de Primăria Botoşani, prin programul de finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit de interes local. ONG-urile din toate domeniile de activitate s-au înscris în cursul lunii noiembrie.
Prima ediţie a Serii Voluntarilor a avut loc pe 26 ianuarie 2011 şi a reunit 16 ONG-uri care şi-au premiat voluntarii. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia B-Right Media în parteneriat cu Centrul Europe Direct şi Asociaţia Culturală Vis de Artist. Anul acesta s-au alăturat şi alţi parteneri din sectorul ONG dar şi instituţii publice precum Direcţia de Tineret şi Sport sau Agenţia pentru Protecţia Mediului.  
 „Seara Voluntarilor Botoşăneni îşi propune să le ofere recunoaştere acelor persoane care îşi pun în slujba comunităţii experienţa şi priceperea, fără a primi vreo retribuţie financiară. Ca şi anul trecut, ONG-urile îşi premiază voluntarii în cadrul unei gale cu multe surprize”, a declarat Sergiu Bălăşcău, preşedintele Asociaţiei B-Right Media, promotor principal al evenimentului. (Larisa PĂDURARIU)

Leave a Reply