Nr.2-Octombrie 2011 Nr.1-Septembrie 2011 Cursurile MediaTIN

CJE Botoşani - la Adunare Generală


În perioada 9-13 ianuarie 2012, s-a desfăşurat la Târgu-Mureş Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor. La întrunire au participat câte patru delegaţi de la fiecare consiliu judeţean al elevilor, însoţiţi de profesori coordonatori. Scopul principal al Adunării Generale a fost alegerea noului Birou Executiv pentru CNE.

Marţi, 10 ianuarie 2012, a avut loc deschiderea oficială a Adunării Generale a Consiliului Naţional al Elevilor, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, în prezenţa secretarul de stat, Oana Badea, a consilierul ministrului, Romeo Moşoiu, dar şi a altor oficialităţi centrale şi locale. În urma votului membrilor, noul preşedinte CNE este Andrei-Bogdan Petre, de la CJE Constanţa. Secretariatul a fost preluat de Răzvan Azamfirei, preşedinte CJE Mureş – departament organizare internă şi Georgiana Epure, preşedinte CJE Sibiu – departament relaţii externe.
Obiectivele Adunării Generale îndeplinite în cadrul întâlnirii sunt dezvoltarea strategiei Consiliului Naţional al Elevilor, elaborarea planului de acţiune pe anul şcolar în curs, revizuirea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare şi elaborarea Cartei CNE. De asemenea,membrii CJE Botoşani au participat activ  la cele 7 ateliere de lucru facilitate de către reţeaua naţionala de formatori CNE, unde s-au abordat teme de discuţie precum, proceduri de Comunicare internă CŞE – CJE – CRE – CNE, metode de  Comunicare externă, PR, media, proiecte, iniţiative – propuneri şi planuri de lucru pentru 2012, structuri suport CNE – formatori, seniori, profesori coordonatori  şi trainingurile CNE.
,,Adunarea Generală de la Târgu Mureş a fost un prilej minunat de a vedea cât de important este să lucrăm împreună, ca o echipă, la nivel naţional. Majoritatea celor prezenţi acolo nu mai fuseseră la o astfel de întrunire, aceasta arătându-ne cu adevărat ce înseamnă consiliul. Programul a fost impecabil realizat de către organizatori, cu sesiuni de lucru dar şi pauze în care ne-am recreat am putut socializa şi facilita o mai bună comunicare.” a declarat Bianca Hodoroaba, director al departamentului Mobilitate, informare, formare şi consiliere.
Delegaţia CJE Botoşani a primit două premii în cadrul Galei Consiliului Naţional al Elevilor şi anume: ,, Premiul de Excelenţă pentru cea mai bună activitate CJE cu impact la nivel naţional” şi ,,Premiul acordat ISJ Botoşani- pentru cel mai bun partener CNE”.
(Florin GAVRIL)

Campanie de promovare la nivel local

Miercuri, 21decembrie 2011, a avut loc, în Sala de Conferinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, conferinţa de presă a Consiliului Judeţean al Elevilor Botoşani, în urma căreia cei prezenţi au fost informaţi despre activitatea desfăşurată de CJE Botoşani în cadrul campaniei ,,TU eşti CJE Botoşani!”. De asemenea, a fost lansat noul site, www.cjebotosani.ro, care foloseşte cele mai noi tehnologii din domeniul web pentru a promova activităţile desfăşurate, valorile consiliului, voluntariatul şi reprezintă modalitatea cea mai simplă de a crea şi menţine contacte.
În aceeaşi zi, aproape 500 de elevi botoşăneni s-au întâlnit în faţa Primăriei Municipale unde au participat la un marş public de informare şi promovare. Prin această acţiune, elevii au demonstrat că pot avea un scop comun, că se pot organiza şi mobiliza, că doresc să se implice şi că îşi pot crea cadrul propice de a milita pentru susţinerea drepturilor lor.
În final, participanţii s-au bucurat de un concert de colinde susţinut de artiştii locali. (F.G.)

Leave a Reply